Lue mitä MBT jalkineista sanotaan

MBT palautetta
Ammattilaiset
Lehdistö
Kuluttajat

 1. 1
  kes 12

  Vain puolitoista vuotta aiemmin olin lähes valmis lopettamaan koko kävelemisen!

  Olen 60 v, ja minulla on nivelreuma vuodesta 1980, sekä diabetes-1 vuodesta 1967. Alkuvuosi(kymmeni)nä en hoitanut diabetesta "turhan hyvin", ja tunto alkoi häipyä jaloista. Vähitellen myös jalkalihakset heikkenivät. Tämä aiheutti minulle ns. riippunilkat, koska lihakset eivät jaksaneet nostaa päkiää kun kävelin. Siihen vaivaan auttaa melko hyvin dynaamiset ortoosit, jotka siis nostavat päkiää puolestani, etten kompastu omiin jalkoihini. Kävely niidenkin kanssa oli kuitenkin sellaista pätkivää läps-läps-läpsimistä, kun päkiä osui maahan. Suoraan sanoen, kävely alkoi olla niin vastenmielistä, että se jäi aina vain vähemmälle... Olin kuullut ja nähnyt juttuja MBT kengistä, mutta ajattelin että eivät ne varmasti sovi minulle, koska minulla on jo tasapainovaikeuksia jalkalihasten takia. Sitten kerran vuonna 2010, yhdessä jälleenmyyntipiseessä oli #43 MBT-sandaalit sopivasti esillä eräässä laarissa, ja päätin "uhkarohkeasti" kokeilla niitä. Olin aivan ihmeissäni! Kävelyni oli ihan hiljaista, jopa lankkulattialla! ilman mitään läps-läpsiä ja askel oli ihanan rullaava ja pehmeä. Se oli loistava €199 sijoitus! Samana vuonna ostin vielä sekä syksy-(Koa), että talvikengät (Kilima). Viime syksynä ostin Roomasta neljännet MBT:t (Fumba), ja GPS-askelmittarin mukaan kävelin siellä eräänä päivänä yli 7 km. Siis MINÄ, joka vain puolitoista vuotta aiemmin olin lähes valmis lopettamaan koko kävelemisen! Nähtyään tämän "ihmeen", silloinen fysioterapeuttini alkoi mainostaa MBT-kenkiä muille asiakkailleen. Joten ehkä,,, olen jopa himpun verran lisännyt MBT-kenkien myyntiä Suomessa. ;)

  Carl-Johan Å.
  .
 2. 10
  tou 12

  Lisää puhtia askellukseen

  Hyvien kävelykenkien valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa.

  Virve Järvinen
  Koti -lehti 5/2012
 3. 2
  tou 12

  Jo yli kymmenen miljoonaa askelta...

  Yhteistä taivalta jo yli kymmenen miljoonaa askelta. Ja matka jatkuu...

  Timo Eränkö
  Lapinlahden linnut, Puujumalat
 4. 9
  maa 12

  Liiku ergonomisemmin

  Hanna, Sports Lady®, on nyt käyttänyt uusia MBT jalkineitaan kahden viikon ajan. Lue Sports Ladyn positiiviset kommentit Sports Lady® -blogista kopioimalla alla oleva linkki selaimeesi: http://sportslady-h.blogspot.com/2012/03/liiku-ergonomisemmin.html

  Sports Lady®
  Sports Lady® -blogi
 5. 23
  mar 11

  Liiku luonnollisesti

  MBT-jalkineista on tehty tutkimuksia, joiden mukaan ne vähentävät nivelkuormittumista ja kehittävät tasapainoa.

  Voi Hyvin 9/2011
 6. 23
  mar 11

  Epävakaista kengistä apua vaivojen hoitoon

  Suosittujen MBT kenkien hyödyistä on nyt entistä enemmn näyttöä.

  Kunto Plus 17/2011
 7. 26
  lok 11

  Ihmekenkien aika

  Ihanat kengät, jotka siivittävät kulkua.

  Liisa Saarinen
  Sport 10/2011
 8. 22
  syy 11

  Näin saat kiinteän vatsan

  ...Lihaksisto vatsalihaksia myöten kehittyy ja ryhti paranee jo paikallaan seistenkin.

  Evita 9/11
 9. 23
  elo 11

  MBT:n uutuudet

  Kesän 2012 materiaaleissa on keskitytty keveyteen, hengittävyyteen, laatuun ja tyylikkyyteen.

  Muotimaailma 4/11
 10. 10
  elo 11

  Keinahtele kengillä

  MBT-kengät aktivoivat kehon lihaksia kokonaisvaltaisemmin kuin tavlliset kengät. Niillä saa helposti lisätehoa kävelyyn.

  Kotilääkäri 8/11
 11. 1
  elo 11

  MBT kesämallisto 2012

  MBT on ollut näkyvästi esillä muun muassa ehdokkaana Global Fashion Awards -gaalassa.

  Sporttimyyjä 8/11
 12. 5
  kes 11

  Uusin askelin

  Tiesitkö että... MBT- ja paljasjalkakenkien aiheuttama liikkumisen epävakaus parantaa vartalon hallintaa ja aktivoi siihen tarvittavia lihaksia. Tällä on suotuisa vaikutus seisomiseen, liikkumiseen ja koko kehoon.

  Kotilääkärin toimitus
  Kotilääkäri 6/2011
 13. 12
  tou 11

  Keinuvat kengät puntarissa

  MBT Mahuta -Vertailtujen kenkien suosikki. Seisomatyöläiselle tämä on loistava työjalkine.

  Heidi Papinaho
  Hyvinvointi 3/2011
 14. 20
  huh 11

  Sami ja Jutta Heleniuksen MBT-kuulumisia

  Olemme ammattilaistanssijoita ja tanssinopettajia. Meille vartalon linjaus ja ryhti ovat jokapäiväisen harjoittelun kohteena. MBT –kengät auttavat alaraajojen luonnollisten linjausten löytymisessä siten, että paino ei ajaudu liiaksi etureisille, vaan aktivoi jalan takaosan lihaksia. Vartalon painon hahmottaminen suhteessa jalkapohjaan on jatkuvan liikkeen ansiosta tiedostetumpaa. Tämä auttaa myös vartalon painopisteen paremmin hahmottamisessa. Käytämme MBT –kenkiä vapaa-ajalla ja arjessa. Sami on myös käyttänyt niitä toimiessaan tuomarina tanssikilpailuissa, jossa päivät kuluvat seisten useita tunteja. Juuri seisomisessa jalkineet auttavat poistamaan staattisen vartalon asennon tuomaa väsymistä. Harjoittelemme parhaillaan kohti kauden tärkeintä kilpailuamme Blackpool Dance Festivaleilla touko- kesäkuun vaihteessa. Kilpailemme siellä ammattilaisten vakiotansseissa Rising Star –kisan sekä itse British open Championships –tapahtumassa, jossa mukana ovat kaikki lajin parhaat. Tanssi on sujunut hyvin ja uusia kehityskohteita on monia, onneksi vielä on aikaa treenata. Koska tanssikengissä jalat ovat kovilla, MBT-jalkineet ovat tervetullut helpotus ja samalla myös hyvä lihasaktivaattori harjoitussalin ulkopuolella. Kiitos MBT:n valmistautuminen toimii helpommin ja askeleissa on toivottua keveyttä!

  Jutta ja Sami Helenius
  Ammattilaistanssijoita, tanssinopettajia
 15. 5
  huh 11

  Kiitokset

  Kun bursiitti (=limapussin tulehdus) reisiluun yläosassa ärtyi ensimmäistä kertaa 4 vuotta sitten, 2007, ainoa tarjottu hoito oli lepo ja kortisonipistos. Kun näistä ei ollut apua muutamaa kuukautta pidemmäksi aikaa, aloin itse aktiivisesti hakemaan apua muualta kuin lääketieteestä. Jalkahoitaja suositteli ensin omaan jalkaan tehtyjä ortooseja, tukipohjallisia, ja sen päätteeksi kokeilemaan MBT kenkiä. Sairaanhoitajan työssä kävelen keskimäärin 2-3 km päivässä, riippuen päivän kiireisyydestä. Hankin ensimmäiset jalkineet vähän pitkin hampain ja olin epäileväinen. Ja nyt olen koukussa, hyvässä mielessä. Takareiteni ovat tiukat, pakaralihakset ja selkälihakset parantuneet huomattavasti, ja kun ensimmäisen viikon jälkeen huomasin vatsalihasten tuntuvan aroilta, ylistin jo jalkineita kaikille. Ja vasta useiden viikkojen käytön jälkeen tajusin kerran itse, että bursiitti ei ole kiusannut juurikaan, olen selvinnyt ilman tulehduskipulääkkeitä jo monta vuotta. Kiitos tästä kuuluu ehdottomasti MBT jalkineille, koska niiden avulla kävelyasento on tasapainoinen eikä rasitusvammaa synny. Kun on jalkeilla koko päivän, keikkuminen tekee hyvää ja asento vaihtuu luontevasti sitä kummemmin ajattelematta. Olin epäuskoinen ja valmis palauttamaan jalkineet tyytymättömänä. Oli hieno yllätys huomata, että näin pienellä voi saada näin paljon hyvää aikaan. En luultavasti koskaan lakkaa ylistämästä työjalkineitani.

  Vivi A.
  .
 16. 30
  maa 11

  Kipin kapin kiinteäksi

  Kotona tai töissä jalkojen lihaksia saa patistettua töihin käyttämällä ryhtiä ja jalkoja treenaavia tasapainokenkiä.

  Ulla Rantakari
  Ilona 30.3.2011
 17. 23
  maa 11

  Mikä Sinua Liikuttaa?

  Liikunta on tärkeä osa hyvinvoinnin ylläpitoa. Liikuntaa, joka tuottaa edullisia terveysvaikutuksia vähäisin haitoin ja riskein kutsutaan usein terveysliikunnaksi. Terveysliikunta kuormittaa elimistöä kohtuullisesti ja on säännöllistä.

  Liikuttaja 1/2011
 18. 8
  maa 11

  Kunto Plus -testi

  Upeat reidet ja pakarat -ilman treeniä? Ovatko lupaukset totta? Kunto Plus pani reidet ja pakarat koetukselle testaamalla uudet kenkämallit.

  Kunto Plus 4/2011
 19. 8
  hel 11

  MBT uudistuu

  Alberto Del Biondin suunnittelemissa MBT -jalkineissa yhdistyvät muoti ja funktionaalisuus.

  Kunto&terveys 1/2011
 20. 4
  hel 11

  Teknistä taituruutta ja tuoreita trendejä

  Syys-talven 2011/2012 jalkineet eivät pelkästään seuraa aikaansa, vaan ottavat etumatkaa. MBT mallistossa on tarjolla aikaisempaa enemmän kenkävaihtoehtoja sekä naisille että miehille.

  Jonna Salonen, Petri Rautiainen
  Sporttimyyjä 2/2011
 21. 5
  tam 11

  Voiko kenkä kiinteyttää?

  "Kävelyasento muuttuu niin, että keskivartalon lihakset joutuvat töihin. Ryhti paranee kuin luonnostaan."

  Aino Mehtälä
  Iltalehti 5/2011
 22. 3
  jou 10

  Testitulokset

  MBT on perustettu vuonna 1996, ja se on yksi ensimmäisistä jalkineista, jotka keskittyivät luomaan epätasapainon tunnetta terveyden edistämiseksi.

  Irene Easton
  Modin 6/2010
 23. 3
  jou 10

  Micam & Mipel

  Micam ShoEvenissä 19.-22. syyskuuta esiteltiin kevään ja kesän 2011 mallistoja. --- Hyvinvointi on kuitenkin yhä merkittävämpi myyntiargumentti vapaa-ajan jalkineissa.

  Jukka Rajala
  Modin 6/2010
 24. 20
  mar 10

  Huipputyylikkäät MBT-saappaat

  Huipputyylikkäät MBT-saappaat tekevät arkiaskeleista tehokasta...

  KG-lehti 11/2010
 25. 8
  mar 10

  Hoida jalkojasi

  MBT jalkineen vaikutukset perustuvat "luonnollisen epätasapainon" periaatteeseen.

  Sara 11/2010
 26. 20
  lok 10

  Todellakin täyden kympin jalkineet

  Sairastan Nivelpsoria eli niveleni sairaalahuoltajan ammatissani ovat todella lujilla. 17vuoden aikana olin ehtinyt kokeilla jos minkä merkkisiä työjalkineita...ja hetken käytön jälkeen jalat aina kipeytyivät, rasittuivat, väsyivät. KUNNES tutustuin mahtaviin MBT-työsandaaleihin! Nyt, puolentoista vuoden käytön jälkeen kengät ovat yhä uudenveroiset! Eivätkä jalat väsy, niveleni eivät rasitu työssä joka on kokopäivän "jalkojen päällä olemista." Vuosi sitten otin nuo rakkaimmat kenkäni myös Kreetanmatkalle. Sielläkin ne toimivat mahtavasti! Olen suositellut ko. sandaaleita työkengiksi kaikille sairaalatyötä tekeville. Niin monet ovat kysyneet kokemuksistani ja aina olen onnellisena kertonut näistä rakkaista kumppaneistani :) Monet ovatkin ne jo hankkineet! Positiivisin mielin olen myös huomannut 57v vuotiaan naisenvartaloni saavan taas lihasten "kuin salaa" muokkautumisen myötä kiinteät pakarat ja muodokkaat sääret!! pelkkää plussaa siis!! Ryhtini on myös parantunut; enää en kulje hartiat lysyssä raahustaen vaan hyvässä ryhdissä ja reippaana! Todellakin täyden kympin jalkineet, en voi kuin olla onnellinen!!

  Leena S.
  .
 27. 30
  syy 10

  sienimetsässä kävelen ilman sauvoja, kiitos saavuttamani tasapainon

  Olen sairastanut yli neljäkymmentä vuotta lapsuusajan selkärankareumaa. Jo kaksikymmentä vuotta sitten nilkoistani jäykistettiin sekä ylemmät ja alemmat nilkkanivelet. Polvissani on myös proteesit. Jäykistä nilkoistani johtuen kävely on ollut yhtä tuskaa, koska luut jalkapöydän päällä ovat olleet rikki jo muutaman vuoden. Keväällä 2009 löysin sattumalta netistä kyseiset kengät. Vaikka reumani on aika rauhallinen niin rasituskivuilta en voi välttyä. Liikuin välillä sauvojen kanssa kun muuten ei hermo enää kestänyt kävellä. Lihaksia säärissä oli tuskin havaittavissa. Aloin metsästää kenkiä ja löysinkin kengät sieltä pääkaupunkiseudulta. Kun kävelin niillä ensimmäisen kerran en voinut uskoa sitä liikettä ja sitä kevyttä tapaa liikkua. En kipeytynyt mistään vaikka ohjeissa vähän varoiteltiin. Kengät ovat juuri sellaiset kun reumaatikkojen keinupohjakenkien pitäisikin olla niin sisä- kuin ulkopohjiltaan. Itselleni on teetetty useita keinupohjia, mutta niistä ei ole ollut paljon hyötyä. Niitä ei vaan ole osattu valmistaa. Tietenkin puhun nyt vain omasta kokemuksestani. En tosin vieläkään kävele pitkiä matkoja kerrallaan, mutta verrattuna aikaisempaan jolloin en liikkunut juuri lainkaan, muutos on huomattava. Tasapaino on lisääntynyt, pohkeisiin ja reisiin on tullut jo havaittavat lihakset ja sienimetsässä kävelen ilman sauvoja, kiitos saavuttamani tasapainon. Esittelin ja perustelin hankkimiani kenkiä kuntoutustyöryhmälle, joka päätti antaa ne minulle kuntoutustukena. Kengät ovat myös huomattavasti halvemmat kuin käsintehdyt keinupohjakengät tai keinupohjat valmiskenkiin. Minulla on nyt kahdet matalalla keinulla olevat kengät koska korkeampi keinu ei minulle sovi. Tavallisilla tasapohjaisilla kengillä en enää pysty kävelemää kuin satunnaisesti aivan lyhyitä matkoja. Puolentoista vuoden kävelykokemuksella voin todeta, että kenkiä en enää vaihda niin paljon olen nauttinut jo pelkästä kävelemisestä.

  Marja K.
  .
 28. 18
  elo 10

  Tossuilla timmiksi

  Testissä 3 x ihmekengät

  Marjut Laukia
  MeNaiset 33-34/10
 29. 15
  elo 10

  MBT-jalkineet aktivoivat kehon

  Mitä tapahtui, kun 27-vuotias toimittaja sai jalkaansa maailman ensimmäiset fysiologiset jalkineet?

  Teppo Nevo
  Bodaus-lehti
 30. 1
  elo 10

  MBT-kengät

  Kevään 2011 MBT -kenkämallisto on laajin, kattavin ja värikkäin mallisto, jossa on otettu huomioon eritoten naiset sekä erihenkiset kuluttajat.

  Muotimaailma 4/10
 31. 14
  hei 10

  Pukeudu hyvään oloon

  Välineillä on yllättävän paljon väliä. Modernit vaatteet ja asusteet paitsi tuntuvat mukavilta, myös edistävät terveyttä.

  Ulla Rantakari
  Ilona 28/10
 32. 14
  hei 10

  Viime syksynä ostin vaimolleni Sihat, ja rest is history…

  Vaimollani on todettu hyperkyfoottinen rintaranka, eli vähän Scheuermanniin viittaavaa jäykistymistä on todettu. Tämän johdosta Kirsilla on niin kauan kuin muistan, ongelmia lapojen välissä sekä niskahartiaseudulla. Oireet pahenivat n. vuosi sitten ja Kirsi kävi osteopaatin hoitosarjat läpi. Ne kyllä auttoivat akuuttiin tilanteeseen mutteivät pysyvästi. Viime syksynä ostin Kirsille Sihat, ja rest is history… Nyt oikeastaan vahingossa totesimme, että Kirsi ei ole kuukausiin kärsinyt em. oireista, ja ryhtikin on korjaantunut silminnähden. Voitte uskoa että rintarangan oientuminen on näin miesnäkökulmasta etupuolelta katsottuna myös ilo silmälle. Ryhti näyttää jo ilman MBT:itäkin hyvältä, eli hän on päässyt jo pysyvien muutosten vaiheeseen.

  Harri Autero
  valmennuksen johtaja, UNIQ Fitness
 33. 13
  hei 10

  Mikä MBT?

  Viva 7/2010
 34. 13
  hei 10

  [Koeajoimme] Terveyssandaalit

  Plussaa: Ryhti paranee. Jalat eivät tunnu väsyneiltä kävelyn ja seisomisen jälkeen.

  Virpi Valtonen
  Kotivinkki 13/2010
 35. 6
  hei 10

  Paljasjalkaista epätasapainoilua masai-sotureiden malliin

  Kuukauden kenkiä käyttäneenä voin rehellisesti kertoa selkävaivojen vähentyneen, jalat eivät ole niin kipeät työpäivän jälkeen... Voin lämpimästi suositella kenkien käyttöä kaikille.

  Satu Rauvala
  ISO-lehti 05/10
 36. 15
  kes 10

  Runner's World'in valinta - Best for Off Days

  Maailman tunnetuin juoksulehti, Runner’s World arvioi ja rankkasi parhaat jalkineet juoksijoille käytettäväksi ennen ja jälkeen lenkkien. MBT valittiin parhaaksi vapaa-ajan jalkineeksi käytettäväksi päivittäin.

  Kate Siber
  Runner's World 7/2010
 37. 10
  kes 10

  7 x kenkäostoksilla

  Kesän uutuussandaaleissa on näköä ja toimivia yksityiskohtia.

  Kotilääkäri 6/10
 38. 27
  tou 10

  Kevein askelin kesään

  Juontaja Marianne Harjula on käyttänyt MBT jalkineita nyt jop arisen vuotta työ- ja edustuskeikoilla sekä vapaa-ajalla ja on niiden vannoutunut ystävä.

  Respecta 2/2010
 39. 27
  tou 10

  Keinuvaiset kengät

  Kuulen MBT-jalkineista ensin työkaverilta, sitten saan tietää Miss Suomi Viivi Pumpaasenkin käyttävän sellaisia. Valitsen mallistosta kokeiluun kevään suositun ja uudistetun sporttimallin...

  Virpi Valtonen
  Seura 21/2010
 40. 13
  tou 10

  MBT uudistunut

  Kehoa aktivoivat ja syviä lihaksia treenaavat, mukavasti keinuttavat MBT jalkineet ovat uudistuneet. Kevään ja tulevan syksyn malleihin on saatu keveyttä niin painossa kuin ulkonäössä.

  Modin 3/2010
 41. 6
  tou 10

  Ryhdikästä menoa

  Juontaja Marianne Harjula ja miss Suomi Viivi Pumpanen käyttävät MBT -jalkineita.

  Henna Rautiainen
  MeNaiset 18/2010
 42. 27
  huh 10

  Kuntosali jaloissasi

  Jos kävelet paljon, miksi et ottaisi siitä kaikkea hyötyä irti?

  Annika Rytkönen
  Ilona 17/2010
 43. 22
  huh 10

  I am very pleased to be wearing MBT shoes.

  First of all I am very pleased to be wearing MBT shoes. I have been doing this job now for almost 23 years and the days that I spend working in the workshop and attending race Grand Prix involves a lot of walking about in all kind of terrains. Most of these years I was wearing a typical sport shoe and as the day past my legs where getting tired and my back was giving me problems as well. I must say that as from last year when we started to use your product I could immediately feel a big difference. No matter how long the days are my feet and legs are fine. No heavy feeling! My back as well is much better and I am standing more upright. I recommend MBT shoes to all my friends as well and tell them the benefits of wearing them. Now I am looking forward to receive my new pair of MBT shoes 2010 model. Best regards,

  Michael Jenkins
  Team Manager, Mad Croc F-1 Team
 44. 22
  huh 10

  Terveiseni ja käyttökokemukseni MBT- kengistä!

  Olen 100 % tyytyväinen MBT- kenkiin. Ostin MBT kengät maaliskuun loppupuolella. Nyt leikkauksesta on 3 kk, enkä voi kävellä vieläkään ilman kipua , kun ei ole kenkää jalassa. Ilman MBT -kenkiä, en selviytyisi tästä vaivasenluuleikkauksen jälkitilasta: - jälkitila on todella paha. 2. varvas ei ole luutunut vieläkään, vaikka leikkauksesta on lähes 3 kk . .. ja pitäisi kävellä edes elämän välttämättömimmät askareet. Paljaalla jalalla en kärsi astua vasemmalla, leikatulla jalalla maahan, mutta kun laitan MBT- kengät, pääsen liikkumaan todella vapautuneesti : ilman kipua!!! KIITOS KIITOS yksinomaan MBT -kengälle !! Minut leikattiin 21.1.2010 Kuopiossa: 1. varvas jäykistetty ja 2. varvas myös, jossa luutuminen vielä ? ja kipuja on edelleen. Rtg- kuvattu jatkuvasti - ei luutumista. Menen loppukuusta Kuopion yliopistosairaalalle taas tutkimuksiin. Minä kerron lääkäreille tästä MBT - kengästä ja kengän antamasta avusta.

  Helena S.
  .
 45. 19
  huh 10

  Painekattilassa

  MBT vahvasti mukana amerikkalaisesta unelmasta kertovassa draamassa The Joneses. Elokuvan ensi-ilta toi päätähdistön Los Angelesiin.

  Anna 15/10
 46. 1
  maa 10

  Vahva tuntu on, että Sonja ei olisi nykypisteessä ilman näiden "harjoitusjalkineiden" tuomaa apua."

  Sonjalla tulosten nopea kehittyminen on kuluneen vuoden aikana vaatinut runsaita ja kiireellisiä tukitoimenpiteitä alaselän vahvistamiseksi, koska kovimmat hypyt tuntuvat jo selkäytimiä myöten. Pituushypyssä itse suorituksen teho kasvaa kaksinverroin nopeammin kuin varsinainen tuloksen parannus. MBT-jalkineet ovat olleet Sonjalla harjoituskäytössä kesän lopusta alkaen sekä lihasten vahvistamiseen, huoltamiseen että hypyn ponnistuksen asennon kehittämiseen. Vahva tuntu on, että Sonja ei olisi nykypisteessä ilman näiden "harjoitusjalkineiden" tuomaa apua."

  Sonja Dyhr
  pituushyppääjä, 2010 nuorten SM 1.
 47. 24
  hel 10

  Lifestyle, Tuunaa itsesi

  Hemmottele jalkojasi

  Sanna Viertola
  Suosikki 3/2010
 48. 11
  hel 10

  Helpotusta selkävaivoihin

  Kun selkää kolottaa, koko kroppa kärsii. Terveystoimittaja valitsi 10 kotikonstia kipujen selätykseen.

  Heini Lehtosalo
  Kauneus & Terveys 2/2010
 49. 5
  hel 10

  Jalkineet 2010-2011 syksy/talvi

  Talvi tuo mukanaan ominaisuuksiltaan kattavamman MBT-malliston kuin koskaan aiemmin.

  Tom Gerke, Riika Söderlund ja Liisi Tamminen
  Sporttimyjä 2/10
 50. 28
  tam 10

  Tehoa askeliin - Cosmo testasi

  ...tossut tuntuivat myös tehokkaimmmilta.

  Kirsi-Marja Kauppala
  Cosmopolitan 1 2/2010
 51. 22
  tam 10

  Kenkähifistelijät

  Kenkää löysäperseille. Nyt kenkä treenaa puolestasi.

  Heini Larros
  City 22/1/2010 Kuntopiiri
 52. 19
  tam 10

  Lihakset töihin

  MBT jalkineet aktivoivat kehon tasapaino- ja ryhtilihaksia.

  Kotiliesi 2/2010
 53. 12
  jou 09

  Työkengät parantavat työhyvinvointia

  Hartian ja niskan ollessa jännitystilassa MBT-jalkine antaa oikean ryhdin koko kehoon, koko päiväksi. Kovalla lattiapinnoitteella tämä jalkine pääsee todella oikeuksiinsa eikä tarvita mitään kumimattoja pehmikkeeksi.

  Matti Saari
  Reitti 10/2009
 54. 13
  mar 09

  Keinukengillä lenkille... ja lastenvaunujumppaan

  Tuoreen äidin aika on kortilla ja liikuntaan on vaikea löytää sopivaa hetkeä. MBT on suunnitellut ohjelman, jossa lastenvaunuja käytetään vastuksena ja tasapainovälineenä.

  Fit 11/2009
 55. 5
  mar 09

  Pakko Saada 2010

  MBT:n kengät Kevyemmän urheilun puolesta: MBT pudottaa lenkkareidensa painoa 200 grammaa..

  Anita Nousiainen
  CITY StyleGuide parasta ennen 30/04/2010
 56. 20
  lok 09

  Kenkäviikko kokosi jälleen kenkäväen Ikaalisiin

  Ensimmäistä kertaa tapahtumassa olleet Kim Lesch ja Petri Hakala edustavat MBT-jalkineita ja pitivät tapahtumasta ja haluavat mukaan ensi kerrallakin.

  Tarkko Nuutinen
  Modin 5/2009
 57. 8
  lok 09

  Mahtavat kävelykengät

  MBT-kengät jalassa selkä hakeutuu suoraksi ja keskivartalon lihakset aktivoituvat, kun keho hakee tasapainoa.

  Eija Väliranta
  Apu 41/2009
 58. 8
  lok 09

  5 x hyvät kengät

  Suositut MBT -kengät auttavat selkä-, lonkka- ja jalkaterävaivoihin: parantavat ryhtiä ja aktivoivat käyttämättömiä lihaksia.

  Sara 10/2009
 59. 7
  lok 09

  MBT jalkineet - parantavat ryhtiä ja herättävät aisteja

  MBT jalkine? Mitä hyötyä niistä on ja millaisista jalkineista on kyse? ----- Juoksija Tommy Granlund kertoo jalkojen lihastoiminnan muuttuneen MBT-jalkineita käyttäessä. --- Näyttelijä Eija Vilpas puolestaan kertoo ihastuneensa jalkineisiin, jotka auttoivat operoidun polven vihoitteluun.

  Pixe Hilakari
  Muotimaailma 5/2009
 60. 7
  lok 09

  Kengillä kuntoon

  Vaikutuksen tuntee koko kehossaan jo paikallaankin seisten. Voit siis melkein jumpata, vain olemalla paikallasi.

  Shop In Salon 3/2009
 61. 28
  syy 09

  MBT on ollut merkittävässä roolissa jalkakipujeni paranemisprosessissa

  Olen ostanut MBT jalkineet ja olen pystynyt jälleen aloittamaan lenkkeilyn. Varvasnivel ei jalkineissa taivu ja siten ärsyyntyminen on pysynyt aisoissa. Itse asiassa on jopa niin, että tulehduksellinen kipu on viime viikkojen aikana helpottanut lähes tyystin. Pidän ilmeisenä, että MBT:t ovat olleet merkittävässä roolissa jalkakipujeni parantumisprosessissa. On nimittäin tosi mukavaa päästä ontumatta kävelemään noin yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Ihmekengät!

  Mika H.
  .
 62. 25
  elo 09

  Kuntoa kohti

  Toimiva ja kaunis urheiluvaate houkuttaa liikkeelle

  Marita Makkonen
  Kotiliesi 15/2009
 63. 22
  kes 09

  Tosimies tossuilee

  Mutta nyt kun uuteen kävelytyyliin on tottunut, käynti lähikaupassakin sujuu jo ilman turhia lihassärkyjä – ja mikä tärkeintä, ryhdikkäästi askeltaen... Vaikka yksityisyrittäjän hartiat tuppaavat joskus lysähtämään arjen keskellä, MBT-kenkiä käyttäessä ylävartalo suorituu automaattisesti.

  Kimmo Janas
  Tosimies 3/2009
 64. 5
  kes 09

  Melkein paljain jaloin

  Jalkojen hyvinvointi on pienestä kiinni. Valitse siis uudet sandaalit huolella.

  Anna Karmila
  HyväTerveys 8/2009
 65. 2
  kes 09

  Ryhdistäydy

  Nämä kengät olivat rakkautta ensi kokeilulla: MBT-jalkineiden kaareva pohja suoristi ryhtini ja helpotti selkäkipuja kuin taikaiskusta

  Heli Koppelo
  Cosmopolitan 6/09 - Cosmo Hyvä Olo
 66. 20
  tou 09

  Miksei kukaan ole kertonut näistä minulle aikaisemmin?

  Ensimmäinen tunne nuo kengät jalassa, oli kuin olisi ollut tasapainolaudan päälle. Wau, ajattelin! Nyt voin treenata näillä MBT” tasapainolautakengillä” kymmeniä minuutteja päivässä, eikä se rajoitu vain salilla tai kotona tapahtuvaan tasapainolautajumppaan. Varsinainen tasapainolauta on tuttu harjoitusväline minulle jo vuosien takaa alkaen oman selän kuntoutuksesta ja jatkuen edelleen viikoittaisena harjoitusvälineenä jolla selkä ja keskivartalon asentoa ylläpitävät tuki- ja tasapainolihakset, pidetään hyvässä kunnossa. Aina kesäisin ja lomamatkoilla harrastan mahdollisimman paljon paljain varpain kävelyä, se kun tekee niin hyvää jalkapohjille ja sitä kautta koko vartalon asentoa ylläpitäville tukilihaksille. Näin omat kiusalliset polvi- ja selkävaivat on saatu vähenemään. Pakko myös kertoa, että olen itse ihan omin silmin nähnyt näitä paljain jaloin käveleviä MASAI heimolaisia Afrikan lomamatkalla v. 2004. En voinut kuin ihmetellä suu auki heidän uljasta vartalon kannatustaan, heidän ryhtiään ja tietysti sitä, että he kävelivät vain ja ainoastaan paljain jaloin paikoissa, joissa itsellä olisi kyllä itku päässyt! Nyt MBT- kengillä parin kuukauden ajan kävelleenä voin vain todeta: Miksei kukaan ole kertonut näistä minulle aikaisemmin? Olisin taatusti säästynyt vuosien saatossa monelta harmilta jos olisin tiennyt näiden kenkien tehokkuudesta. Kävellessä näillä MBT- kengillä huomaa selkeästi kenkien antaman luonnollisen epätasopainotilan edut. Jalkojen pienet lihakset tekevät valtavasti töitä saattaakseen kehomme taas tuohon tasapainoiseen tilaan ja tämän huomaa kyllä heti kun MBT-kengät laittaa jalkaan ja kävelee niillä ensimetrinsä. Etu sekin ettei tuloksia tarvitse odottaa viikkojen tai peräti kuukausien ajan, vaan tulokset huomaa heti. Nykykengät aiheuttavat juuri tätä jalkojen passiivisuutta ja on hieno tunne huomata miten ”lähes kuolleet” pikkulihakset taas herätetään henkiin. Kannattaa muistaa, että monen polvi- selkä- ryhtiongelman syynä on juuri jalkaterä ja sen virheasentojen tuomat kuormitusongelmat. Vaikka ei olisikaan varsinaisia polvi- tai selkäongelmia, tuskin on pahitteeksi jos jalkaterän asento ja ryhti hieman paranee, normaalielämässä kovin passiivisen mutta tärkeän pakaralihaksen toiminta aktivoituu ja nämä elintärkeät pikkutasapainolihakset vahvistuvat ja pääsevät tekemään sitä työtä joihin ne on tarkoitettu. Vaikka MBT kengät ovat tavallisiin kenkiin verrattuna kohtuullisen kalliit, niitä e kuitenkaan tarvitse kuin yhdet. Kannattaa aina muistaa, että omaan terveyteen ja hyvinvointiin sijoitetut eurot tulevat moninkertaisina takaisin; SUOSITTELEN MBT-kenkiä! Tommy Sport www.tommysport.fi

  Tommi Peiponen
  Palomies, Liikunnanohjaaja, FISAF Personal Trainer, Pilatesohjaaja
 67. 12
  tou 09

  Masaijalkineet kesäksi

  ...Nyt MBT valikoima on täydentynyt

  Tanja Lähteenmäki
  Voi Hyvin 3/09
 68. 11
  tou 09

  On ollut loistavaa huomata miten ryhti on parantunut

  Olen alusta asti noudattanut neuvoja ja käyttänyt vähän kerrallaan ja vähitellen lisännyt määrää. On ollut loistavaa huomata miten ryhti on parantunut ja kävelystä on tullut miellyttävää. Liikun paljon ja mukavat jalkineet ovat lisänneet hyvän olon tuntoa

  Eija Vilpas
  näyttelijä
 69. 7
  tou 09

  MBT jalkineet toimivat. Kiitos! Suosittelen muillekin.

  Olen nyt puolen viikon aikana kenkiä kokeillut, ja olen tyytyväinen. Ostin ne vanhan rasitusvamman aiheuttaman jalkateräkivun vuoksi. Ilmeisesti peruslihaskuntoni on sen verran hyvä, että totutteluun ei mennyt kauan. Ainoastaan bussissa istumaan noustessa, rullaportaissa ym. huomaan liikkuvani poikkeavilla jalkineilla. Eli haittoja en ole huomannut, mutta jalkineet ovat auttaneet täsmällisesti siihen vaivaan, mihin pitikin. 10 km:n kävelyn jälkeen jalkaterät eivät aristaneet lainkaan, ja sama olotila oli yllättäen vielä kenkien poistamisen jälkeenkin. Normaalisti jalkaterä olisi aristanut sen verran, etten olisi kärsinyt kävellä normaalisti lenkin jälkeen edes sisätiloissa. Eli MBT-jalkineet toimivat. Kiitos! Suosittelen muillekin!

  Outi M.
  .
 70. 24
  huh 09

  Ahnehdi askelia

  Hyvät kengät ja kävelysauvat antavat lisätehoa kävelyharrastukseen.

  Julia Suikki
  Kauneus ja terveys 5/2009
 71. 21
  huh 09

  On ihmeellistä, kuinka paljon kenkävalinnalla voi vaikuttaa kehon ryhtiin ja hyvinvointiin

  Olen 33 -vuotias äiti, kokki ja toimitusjohtaja. Hommaa siis riittää. Takanani on urheilullinen nuoruus ja nyt jo 10 vuotta vähemmän urheilullista ja kiireistä perheen äidin elämää. Selkä on ollut kipeä esikoiseni, nyt 8 v., syntymästä asti. Kaikkea olen kokeillut kävelemisestä uimiseen ja kuntosaliharjoittelusta pelkkään laiskotteluun ja vielä vaan selkä vihoitteli. Jonkin aikaa sitten päätin, että haluan jonain aamuna nousta ylös sängystä ja huomata, ettei selkään satu. Erilaisten tukilihaksia hellästi harjoittavien urheilulajien lisäksi löysin MBT- kengät. Muutaman viikon kengillä pehmeästi keinahdeltuani, selkä alkoi selvästi antaa merkkejä parantumisesta. Pidän MBT- kenkiä jalassa nykyään aina, ellei pukeutumiskoodi vaadi jotain hieman sirompaa. Ennen pitkät työpäivät seisten sekä reippaat kävelylenkit tuntuivat selässä ikäviltä, nyt koko ajan vain paremmalta. Ja mikä parasta MBT- kengät kulkevat jalassa aina mukana, urheilemaan kun aina on jotenkin ehdittävä ja motivoiduttava! On ihmeellistä, kuinka paljon kenkävalinnalla voi vaikuttaa kehon ryhtiin ja hyvinvointiin.

  Teresa Välimäki
  kokki, toimitusjohtaja
 72. 31
  maa 09

  Tapaturman jälkeen oli MBT kenkä minulle ainoa vaihtoehto

  Viime syyskuussa kaaduin portaissa. Tapaturmassa sain vaikean murtuman jalkaterääni. Jalka kipsattiin ja olin toisenlaisen ongelman edessä. Vannoutuneena korkeakorkoisten kenkien käyttäjänä oli suunnistettava kenkäkauppaan. Korkkari toisessa ja kipsi toisessa jalassa kun ei ollut toimiva yhdistelmä. Löysin itseni 4Runnersin Erottajan liikkeestä. Vakuuttava myyjä myi minulle elämäni ensimmäiset MBT kengät. Komplikaatioiden vuoksi kipsi jouduttiin poistamaan jo ensimmäisen viikon jälkeen. Sain jalkaani rautalevyin tuetun tukisaappaan. Kuljin rautasaappaan ja kyynärsauvojen kanssa viisi kuukautta. Terveessä jalassa MBT Chapa Coffee. Kun viiden kuukauden jälkeen sain harjoitella kävelyä ilman tukivälineitä, oli MBT kenkä minulle ainoa vaihtoehto. Palattuani töihin käytän toistaiseksi edelleen vain ja ainoastaan MBT Chapa Coffee kenkiä. Toimistoympäristössä ne kiinnittävät huomiota, mutta saan siitä hyvän tilaisuuden kertoa omakohtaiset kokemukseni MBT kengistä.

  Anne N.
  .
 73. 8
  maa 09

  MBT jalkineet käytössä yli puoli vuotta

  Syksyllä 2008 aloin kokeilla MBT kenkiä vapaa-ajallani, koska koripallossa akillesjänteeni tulehtuivat aika pahasti ja käveleminen oli tuskaa. Olen ehtinyt urani aikana kokeilla kymmeniä eri kenkämerkkejä, mutta MBT:t osoittautuivat parhaaksi. MBT kengät vähensivät huomattavasti akillesjänteen kipua kävellessä ja totuin kenkiin heti. Pystyin toteuttamaan myös erilaisia harjoituksia varovaisen alun jälkeen. Hyvän keston ja ulkomateriaalin vuoksi pystyin käyttämään niitä hyvin yli talven. Huomasin myös että kävellessäni tai seisoessani jalat, vatsa ja selkälihakset aktivoituivat ja kehittyivät koko ajan. Eli myös vapaa-ajallani pystyn saamaan hyvää palauttavaa harjoitusta vartalolleni. Helmikuussa 2009 minulta repesi oikean jalan akillesjänne pelissä ja se jouduttiin leikkaamaan. Olen käyttänyt pelkkiä MTB kenkiä koko kuntoutusajan ja ne ovat toimineet loistavasti. Olen todella tyytyväinen MTB kenkään ja sen laatuun. Kesällä käytän ehdottomasti MTB:n uusia sandaaleita ja kävelen terveellisesti!

  Pasi Riihelä
  ammattikoripalloilija
 74. 5
  maa 09

  Olen niiiin iloinen!

  Liikunta ja urheilu ovat lapsesta asti olleet iso osa jokapäiväistä elämääni - pitihän minusta tulla oikein kilpahiihtäjä ennen kuin tunsin sydämeni sykkivän vielä enemmän musiikille ja laulamiselle. Keikkailevan yksityisyrittäjän arki on säännöllisen epäsäännöllistä ja kunnossa on pysyttävä, jotta jaksaa - minulle rakkaimpia lajeja ovat lenkkeily, kuntosaliharjoittelu, hiihto, laskettelu, tennis ja pyöräily. Kolme vuotta sitten havahduin hiihtokauden viimeisellä lenkillä toiseen polveen kohdistuvaan pistävään kipuun, joka vaivasi säännöllisesti myös kesän juoksulenkeillä. Vaivaa tutkittiin parin vuoden ajan, mutta muuta eivät spesialistit osanneet sanoa kuin että lantion asento on osittain virheellinen. Vuosi sitten kävin taas erään jalkaspesialistin luona ja manipulaatioharjoitusten ansiosta vaiva pysyi hetken aikaa jopa kokonaan poissa. Tänä keväänä toinen pakaralihas alkoi kuitenkin jännittyä niin paljon, että turvauduin lopulta osteopaatin apuun, joka totesikin alaselän nivelten olevan kokonaan "pois käytöstä", eli lukossa... Pari hoitokertaa auttoi ja sain taas uusia kotihoito-ohjeita, joista yksi oli tasapainolaudan hankkiminen. En ehtinyt ostaa lautaa kun jo luin Masai-kengistä; nämähän voisivat auttaa minua joka päivä!! Jo ensimmäisen kävelypäivän aikana tunsin nivelten aukeavan selässä ja niska-hartiaseudun rentoutuvan. Nykyään käytän kenkiä joka päivä lähes kaikkialla muualla paitsi keikoilla (varmaan kohta sielläkin!) enkä ole enää tuntenut aiemmin kokemaani kipua alaselässä tai pakarassa, polvesta puhumattakaan ja lisäksi olen saanut kehuja hyvästä ryhdistäni! MBT-kengät ovat lyhyessä ajassa mullistaneet minun elämäni täysin ja siksi suosittelenkin niitä KAIKILLE itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille! www.heidikyro.fi

  Heidi Kyrö
  laulaja ja viihdeartisti
 75. 10
  hel 09

  Masai-henkeä odotukseen

  Yhdistimme muotikuvissamme miellyttävät MBT-kengät hyvin istuviin mama licious - vaatteisiin, ja saimme luotua odottajalle moneen menoon sopivia mukavia asukokonaisuuksia

  Sini Pennanen
  9kuukautta 1/09
 76. 6
  hel 09

  Suunnittele vaatehankintasi

  Varma resepti---MBT lenkkarit

  Atso Mikkola
  Kotivinkki - tyyli&taju 3/09
 77. 8
  tam 09

  Täältä tulen minä!

  Ryhtiä parantavat masaikengät voivat olla näinkin sievät...

  Anneli Kangas-Kärki
  KG 1/09 - Uusi tyyli
 78. 2
  jou 08

  MBT jalkineet olivat kannattava sijoitus ja aion käyttää niitä vastaisuudessakin

  Olimme japanissa treenimatkalla ensin pienemmällä porukalla Naritassa ja sen jälkeen isommalla Nishinomiyassa. Varsinkin isommalla porukalla tehtiin pitkiä turisti kävelymarsseja mm Kiotossa, Hikonessa, Osakassa ja Himenjissä sekä Nishinomiyan ympäristössä. Monena iltana porukat valittivat jalkakipujaan päivän marssiretkien takia. Minulla eivät jalat kipeytyneet lainkaan koko reissun aikana ja ainoat kengät olivat MBT, jotka minulla oli mukana. Olen yleensä suhtautunut erittäin skeptisesti kaikkeen terveyssontaan mitä urheilijoille tyrkytetään mutta täytyy myöntää, että MBT muuttivat mieleni; ne olivat kannattava sijoitus ja aion käyttää niitä vastaisuudessakin.

  Kai Koskinen
  .
 79. 23
  mar 08

  Nilkkavaiva korjaantui MBT jalkineiden avulla

  "Viidessä viikossa todettu nilkkavaiva, joka säteili kipua polveen, korjaantui. Potilaan jalan asento parantunut ja nilkka voimistunut. Kuntoutusvälineenä käytetty MBT kenkiä" Juha Holttinen, Fysioterapeutti, Urheilulääkäriasema, Helsinki Erikoistunut jalan virhetoimintojen korjaamiseen ja niiden aiheuttamien jalkaterän, nilkan, lonkan ja alaselän rasitusvammojen fysioterapiaan.

  Juha Holttinen
  Fysioterapeutti, Urheilulääkäriasema, Helsinki
 80. 8
  kes 08

  Nilkkani eivät enää kipeydy ollenkaan ja jalkani ovat huomattavasti paremmassa kunnossa

  Olen 27 vuotta sairastanut nivelreumaa ja minulle on tehty erilaisia kenkiä lääkinnällisenä kuntoutuksena. Kenkiin on yritetty saada keinupohjaa. Koska nilkkani ovat jäykistetyt, luulin niiden kenkien olevan hyvät, mutta vasta kun sain jalkaani MBT kengät huomasin kuinka väärässä olin ollut. Olen nyt käyttänyt MBT kenkiä noin 3kk ja olen huomannut että nilkkani eivät enää kipeydy ollenkaan ja jalkani lihakset ovat huomattavasti paremmassa kunnossa. Myös selkäsärkyni ovat lieventyneet. Nyt olenkin hankkimassa Kisumu sandaaleita ja MBT talvikenkiä.

  Susanna N.
  .
 81. 8
  tam 08

  MBT kenkiä käytän nykyisin joka päivä, enkä muita enää huolisikaan

  Minulle tarjottiin MBT-kenkiä ensimmäisen kerran 2007 keväällä, mutta olin hieman epäilevällä mielellä. Olin juuri parantunut polvivammasta joka kyllä silloin tällöin muistutti itsestään. Harrastan kilpatanssia jossa hyvä tasapaino ja ryhti on ensiarvoisen tärkeitä. Itselläni ongelma oli lantion jääminen hieman taakse ja se vaikutti tanssiasentoon ja sitä kautta myös liikkeen suorittamiseen. Nyt olen käyttänyt kenkiä hieman yli kuukauden ajan ja olen huomannut selvän eron etenkin lantion painopisteen muutoksena. Lantio on tanssiessa paremmin oikeassa kohdassa eikä jää taakse niin kuin ennen, ja muutenkin lihastasapaino on parempi. Kenkiä käytän nykyisin joka päivä, ja ne on niin mukavat jalassa ettei muita enää huolisikaan. Myös polveen kohdistuva rasitus on vähentynyt merkittävästi.

  Jukka H.
  kilpatanssija

Anna palautetta

Haluaisimme kuulla myös sinun kommenttisi. Anna meille palautetta ja kerro mitä olet mieltä tuotteestamme.
Mitä sinä olet mieltä?