Sponsoroimme

Henriikka Roo, tankotanssin SM2012, urheilija, taiteilija, opiskelija
http://henriikkaroo.fi

Lajissani koko kroppa joutuu koville, mutta tärkeälle palauttavalle lempeälle liikunnalle ei aina tunnu löytyvän tarpeeksi aikaa. MBT-kengillä kävellessäni huomaan miten selkäni pääsee liikkumaan luonnollisesti ja verenkierto koko kehossa vilkastuu auttaen kroppaa palautumaan. Huomaan myös että käytän vatsa- ja pohjelihaksia entistä aktiivisemmin. Aikaisemmin erityisesti alaselkä saattoi kipeytyä, jos piti siestä tai kävellä pitkään tai viettää päivä shoppailureissussa. Viihteellä ollessani ja edustustilaisuuksissa käytän mielelläni korkeita korkoja, MBT-kengät tuovat kuitenkin hyvää vaihtelua jalan asentoon.

Kisatreenauksen ja oman keikkatoiminnan pyörittämisen lisäksi opiskelen lääketieteellistä tekniikkaa teknillisessä yliopistossa. Päivän mittaan tulee siis istuttua tietokoneen äärellä lukuisia tunteja, jolloin erityisesti hartioihin uhkaa kertyä jännitystä. Olen huomannut että MBT-kengillä kävely on rentouttuanut myös hartiaseutua.

MBT-kengät ovat saaneet aikaan myös sen parannuksen että nykyisin ulkoilen entistä enemmän!
 

Sami ja Jutta Helenius, ammattilaistanssi
http://www.hymyssasuin.fi/

Olemme ammattilaistanssijoita ja tanssinopettajia. Meille vartalon linjaus ja ryhti ovat jokapäiväisen harjoittelun kohteena. MBT –kengät auttavat alaraajojen luonnollisten linjausten löytymisessä siten, että paino ei ajaudu liiaksi etureisille, vaan aktivoi jalan takaosan lihaksia. Vartalon painon hahmottaminen suhteessa jalkapohjaan on jatkuvan liikkeen ansiosta tiedostetumpaa. Tämä auttaa myös vartalon painopisteen paremmin hahmottamisessa.
Käytämme MBT –kenkiä vapaa-ajalla ja arjessa. Sami on myös käyttänyt niitä toimiessaan tuomarina tanssikilpailuissa, jossa päivät kuluvat seisten useita tunteja. Juuri seisomisessa jalkineet auttavat poistamaan staattisen vartalon asennon tuomaa väsymistä.Koska tanssikengissä jalat ovat kovilla, MBT-jalkineet ovat tervetullut helpotus ja samalla myös hyvä lihasaktivaattori harjoitussalin ulkopuolella. Kiitos MBT:n valmistautuminen toimii helpommin ja askeleissa on toivottua keveyttä!


Sami Seliö, F1-veneet
http://www.samiselio.com 

 

 

 


Teresa Välimäki, julkkiskokki

Takanani on urheilullinen nuoruus ja nyt jo 10 vuotta vähemmän urheilullista ja kiireistä perheen äidin elämää. Selkä on ollut kipeä esikoiseni syntymästä asti. Kaikkea olen kokeillut kuntosaliharjoittelusta pelkkään laiskotteluun ja vielä vaan selkä vihoitteli. Jonkin aikaa sitten päätin, että haluan jonain aamuna nousta ylös sängystä ja huomata, ettei selkään satu. Erilaisten tukilihaksia hellästi harjoittavien urheilulajien lisäksi löysin MBT- kengät. Muutaman viikon kengillä pehmeästi keinahdeltuani, selkä alkoi selvästi antaa merkkejä parantumisesta. Ennen pitkät työpäivät seisten sekä reippaat kävelylenkit tuntuivat selässä ikäviltä, nyt koko ajan vain paremmalta. Ja mikä parasta MBT- kengät kulkevat jalassa aina mukana, urheilemaan kun aina on jotenkin ehdittävä ja motivoiduttava! On ihmeellistä, kuinka paljon kenkävalinnalla voi vaikuttaa kehon ryhtiin ja hyvinvointiin.

Marika Krook, oopperalaulaja
http://marikakrook.com

I mitt jobb som artist är hälsan en avgörande faktor. Min kropp är mitt instrument. MBT skorna hjälper mig att stärka mina magmuskler och ryggmuskler på ett naturligt sätt via en balanserad hållning. Denna lilla extra träning påverkar även mitt neurologiska nervsystem. Impulserna kan löpa fritt utan krampande ryggmuskler och nerver. Även matsmältningen förbättras när ryggen blir elastisk och magmusklerna inte krampar. Dessa skor ger automatiskt en impuls och orsak för kroppen att söka efter en för din kropp balanserad hållning. Jag kan varmt rekommendera dessa skor tillsammans med ett sunt leverne.

Terveys ja hyvinvointi ovat työssäni artistina äärimmäisen tärkeitä, koska kehoni on instrumenttini. MBT on auttanut vahvistamaan ja ylläpitämään keskivartalon lihaksiani luonnollisella tavalla tasapainoa ja ryhtiäni haastaen. Tällä MBT jalkineiden luomalla pienellä lisätreenillä on ollut positiivinen vaikutus jopa neurologiseen hermojärjestelmääni: krampit ovat jättäneet minut rauhaan. Jopa ruoansulatukseni on parantunut, kun selkääni on tullut lisää liikkuvuutta eivätkä vatsalihakset kramppaa. Nämä jalkineet haastavat kehoa jatkuvasti etsimään tasapainoa ja ryhdikkäämpää asentoa. Voin lämpimästi suositella näitä jalkineita osana parempaa vointia. 

Heidi Kyrö. laulaja ja viihdeartisti
http://www.heidikyro.fi/

Liikunta ja urheilu ovat lapsesta asti olleet iso osa jokapäiväistä elämääni. Keikkailevan yksityisyrittäjän arki on säännöllisen epäsäännöllistä ja kunnossa on pysyttävä, jotta jaksaa. Muutama vuosi sitten havahduin lenkillä toiseen polveen kohdistuvaan pistävään kipuun, joka vaivasi säännöllisesti. Vaivaa tutkittiin, mutta muuta eivät spesialistit osanneet sanoa kuin että lantion asento on osittain virheellinen. Jalkaspesialistin antamien manipulaatioharjoitusten ansiosta vaiva pysyi hetken aikaa jopa kokonaan poissa. Sitten toinen pakaralihas alkoi jännittyä niin paljon, että jouduin lopulta turvautumaan osteopaatin apuun, joka totesikin alaselän nivelten olevan kokonaan "pois käytöstä", eli lukossa... Pari hoitokertaa auttoi ja sain taas uusia kotihoito-ohjeita, joista yksi oli tasapainolaudan hankkiminen. En ehtinyt ostaa lautaa kun jo luin MBT-kengistä; nämähän voisivat auttaa minua joka päivä!! Jo ensimmäisen kävelypäivän aikana tunsin nivelten aukeavan selässä ja niska-hartiaseudun rentoutuvan. Nykyään käytän kenkiä joka päivä lähes kaikkialla muualla paitsi keikoilla (varmaan kohta sielläkin!) enkä ole enää tuntenut aiemmin kokemaani kipua alaselässä tai pakarassa, polvesta puhumattakaan ja lisäksi olen saanut kehuja hyvästä ryhdistäni! MBT-kengät ovat lyhyessä ajassa mullistaneet minun elämäni täysin ja siksi suosittelenkin niitä KAIKILLE itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille! 

Marianne Harjula
http://www.marianneharjula.com

Ensimmäisen kerran kokeilin MBT-kenkiä GoExpo-messuilla ja olin samantien myyty. Nyt minulla on useat erilaiset MBT-jalkineet. Mallisto on parissa vuodessa monipuolistunut niin, että sopiva malli löytyy niin jakkupuvun kuin verkkareidenkin kanssa pidettäväksi. Seison ja kävelen työpäiväni aikana todella paljon. Aiemmin kärsin alaselän kivuista ja väsyneistä jaloista. Nyt jaksan koko päivän hyvin, selkä on kunnossa ja mieskin tyytyväinen, kun en pyydä joka ilta hieromaan kipeitä jalkoja.
 
Timo Eränkö
Puujumalat-orkesteri, Lapinlahden Linnut 

Käytän MBT-jalkineita yksinkertaisesti, koska minun on pakko. Kaikki muut kengät aiheuttavat kävelytyössäni - kirjoitan laulujen sanoituksia kävellessäni - sietämätöntä kipua oikeaan isovarpaaseeni. Potkaisin varpaallani villissä nuoruudessani erästä jenkkiautoa, jonka varashälytin oli jäänyt päälle. Nyt vielä villimmässä vanhuudessani steppailen MBT-kengissä kuin enkeli! Tsekkaa vaikka Puujumalien video YouTubesta.